Visdom gjennom det å våge

Sep 23, 2013 by     Comments Off    Publisert under: Innlegg, Konferansen 2013

Vi i Skapende Sirkler er stolt over å kunne presentere Jakob Løvstad som en av våre workshopholdere på dag 1 – og under ser du hva han kort selv sier om hva han ønsker å invitere til.

“Hver gang jeg skriver om indre utvikling gjennom innsikt og bevissthetsendring, så er det som å tilby noen å gå gjennom en dør; en dør som leder til en annen verden. Problemet er bare at det ikke går an å beskrive hva som ligger på den andre siden. Uansett hvilke rasjonaliseringer og intellektuelle beskrivelser jeg kommer med, så er det noe annet enn å leve i den andre verdenen – omtalen er kun en kjedelig grå skygge av den. Og selvsagt er det en stor utfordring i å våge seg inn dit. Ville Alice fulgt kaninen om hun visste hva det kom til å lede til?

Samtidig er det umulig å søke visdom, menneskets viktigste oppgave, uten å våge. Og uten visdom finner vi ikke personlig lykke og vi makter ikke heller å skape varige positive effekter på en større skala.

I denne lille workshopen gløtter vi litt på en dør. Kanskje noen til og med våger å stikke hodet inn og tar noen forsiktige steg. Hvem vet – kanskje noen til og med ser kaninen?

For ta et treffende sitat av Lewis Carroll: ‘I can’t go back to yesterday because I was a different person then.”

~Jakob Løvstad, Landslagssjef NMMAF og Coach

 

Kort beskrivelse av metodikk og fremgangsmåte:
Metodikken i workshopen vil være øvelser gjort som individ, i par og i grupper. I tillegg vil det være en del teori frembragt i forelesningsform. Det er en fordel å våge å by på seg selv for at det skal være ønsket effekt for den enkelte deltager. Innfallsvinkelen bygger på store tenkere fra gammelt av og en forståelse av visdommen som mennesker har brukt til å søke sin mening gjennom historien.

Comments are closed.