Det skapende mennesket, et eventyrlig inspirasjonsforedag

Oct 15, 2012 by     1 Kommentar     Publisert under: Innlegg, Konferansen 2012

I dette åpningsforedraget bidrar Hilde Johanne Aafoss med en unik kombinasjon av fortellerkunst, musikk og psykologiske refleksjoner.

Hilde Johanne Aafoss er både psykolog og historieforteller, noe som har gitt henne spennende oppdrag i inn-og utland. Gjennom sitt firma Eventyrlyst har hun bred erfaring som forteller, foredragsholder og kursleder. Hun spiller bratsj og bruker musikk aktivt i sin formidling.

På profesjonsstudiet i psykologi skrev hun flere forskningsoppgaver om ”Det skapende Mennesket”. Hennes avsluttende hovedoppgave i psykologi omhandler eventyrenes og kreativitetens verdi også for det voksne mennesket. Hun har flere fordypningskurs i historiefortelling som helbredende kunst, blant annet fra “School of Storytelling” ved Emerson College i England.

Hun er idag en av lederne i RAV Psykologsenter i Trondheim, og bruker fortellinger aktivt i sitt kliniske arbeid. For mer info se www.eventyrlyst.com eller www.ravpsykologsenter.no

Tema for foredraget; Hva trenger vi for å være et skapende mennesket? Kan eventyr inspirere oss til å bli mer kreative og modige?

I eventyrene har kriser en viktig rolle. Kriser og mangler må til for at noe nytt skal skje.Eventyrenes symbolverden åpner for nye erkjennelser og gir oss et felles grunnlag for refleksjon og ettertanke. Med sitt enkle språk skildrer eventyrene det skapende mennesket, som med humor og spontanitet finner nye løsninger på vanskelige problemer.

Foredragsholder viser på en annerledes og original måte hvordan mennesker kommuniserer utover det rent rasjonelle. Foredragets mål er å skaper ettertanke og en større forståelse for at fortelling og kunstneriske virkemidler kan være et unikt bidrag i samarbeid med mennesker.

Visdom fra fortiden gir kunnskap for fremtiden.