Steen Hildebrandt om fremtiden, ledelse og arbeidsliv

Sep 27, 2013 by     1 Kommentar     Publisert under: Konferansen 2013

Vi i Skapende sirkler er stolte over å kunne presentere Steen Hildebrandt ved årets konferanse. Han er professor i ledelse og organisasjon ved Universitetet i Århus. Han er også tilknyttet en rekke andre institusjoner og foretak, både nasjonalt og internasjonalt. I 2010 ble han kåret til Danmarks beste foredragsholder innefor ledelse! Han har vært i Trondheim tidligere, senest i forbindelse med en større konferanse i regi av St. Olav Hospital.

Han er spesielt opptatt av hvordan bedrifter, ledere og medarbeidere kan møte de sosiale og økonomiske omveltningene som trolig vil komme. I kortre trekk – hvordan kan vi arbeide og lede gjennom krisen? Hva skal vi leve av i fremtiden? Finnes det flere bunnlinjer enn de rent økonomiske? Hvordan vil og kan arbeidslivet se ut i fremtiden, og hvordan kan vi allerede nå starte prosessen med å omstille oss? Det kan hende vi trenger noen helt nye modeller for hvordan vi forstår og driver virksomheter? Kanskje fortidens erfaring og kunnskap ikke er nok?

På konferansen vil Hildebrandt holde et foredrag med fokus på det vi har omtalt som Arbeidsliv 2.0, og om hvordan fremtidens arbeidsliv kan være en kime til kreativitet, empati og mening. Han vil også delta i en paneldebatt rundt det samme temaet i lag  med med aktører fra næringslivet i Trondheim.

Her er noen utdrag fra det Steen har skrevet siste tiden.

I vores civilisation har vi et gammelt mønster, der handler om, at vi som individer og som samfund lærer af fortiden og lader denne lære forme fremtiden. Inde i denne formulering ligger også begrebet og fænomenet lederskab som er et vigtige tema. Vi skal altid lære af fortiden. Men der er en anden form for læring og lederskab, som vi kan blive meget bedre til, nemlig at lære af den ankommende eller emergerende fremtid. Eller lidt mere præcist: At knytte an til og at lære af den ankommende fremtid og de potentialer, som denne fremtid indeholder. – fra artikelen “Lede ut fra den emergerende fremtid

Det er uden for diskussion, at verden befinder sig i en meget sammensat krisesituation, som formentlig er uden sidestykke i verdenshistorien. Intet tyder på, at vi har at gøre med fænomener, som bare vil gå over, eller som det nok skal lykkes os at håndtere uden store grundlæggende tankeændringer. Vores verden er som vore tanker. Vores måde at indrette verden på og leve i verden på, er et spejl af vore tanker og holdninger. Gårsdagens tanker om økonomi manifesterer sig i dagens økonomiske institutioner. Gårsdagens tanker om lederskab kommer til udtryk i den måde, som vi i dag praktiserer lederskab på. Og heraf følger også, at de problemer, som vi har i dag, er et resultat af gårsdagens tanker og løsninger. – fra artikkelel “Fremtidens lære og potentialer

Les mer om Steen Hildebrandt på nettsiden www.steenhildebrandt.dk